Elmun tilahaave askeleen lähempänä toteutumista

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry on tehnyt 6.3.2024 Helsingin kaupungille vuokraustarjouksen Vanhankaupunginkosken vanhan Verkatehtaan vuokraamisesta kulttuurikäyttöön. Talo on ollut viime vuodet tyhjillään ja sen viimeisin vuokralainen on ollut Metropolia ammattikorkeakoulu. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Hämeentie 161.

“Olisiko nyt väistötilan etsintä tullut päätökseen? Noin 7 vuotta tais mennä. Proton myötä Elmu päässee tekemään jälleen kulttuurityötä, jota jo monitoimitalo Lepakolla tehtiin.” Toteaa Tapio Hopponen, Elmu ry:n toimipaikanjohtaja.

ELMU on tehnyt Proto Arabia -nimellä kulkevan suunnitelman kiinteistön käytöstä. Tiloihin on suunnitteilla konserttitoimintaa (venue), kulttuuriyrittäjille ja freelancereille suunnattu luova verkosto (hub) sekä kaikille avointa yhteisöllistä kulttuuritoimintaa (community). Neuvottelut on saatu alkuun ja kaupunki on ollut myönteinen tilojen soveltuvuudesta ELMUn suunnittelemaan toimintaan.

Suunnitelmissa on aloittaa toiminta tiloissa vaiheittain. Alkuun käynnistetään konserttitoiminta ja toiminnan vakiinnuttua tilaa vuokrataan lisää. Konserttisalin lisäksi talossa tulee toimimaan ainakin ravintola, museo ja galleria. Tarkoituksena on rakentaa kaikille avoin kulttuurikeskus. 

”Jatkamme neuvotteluja toiveikkaana! ELMU haluaa olla aktiivinen osa Helsingin kaupunki- ja musiikkikulttuuria. Uuden tilahankkeen tavoitteena on synnyttää tukirakenteita ja ponnahduslauta kehittyville artisteille, luoda kulttuurista hyvinvointia tarjoamalla osallistumisen mahdollisuuksia kaupunkilaisille sekä tehostaa kulttuurialan innovaatiotoimintaa. Tärkeänä keskiössä on myös alaikäisille nuorille avoin konsertti- ja kulttuuritoiminta. Nuorten hyvinvointi on satsaus tulevaisuuteen”. Täydentää innokkaana Salla Vallius, ELMU ry:n varapuheenjohtaja ja tilahankekoordinaatioryhmän jäsen

Seuraava
Seuraava

ELMU ry toteuttaa Alppipuiston Kansanjuhlan yhteisötuotantona